Interkulturell trening, teambuilding og coaching fra CultureCatch®  ruster nordiske bedrifter for bedre tverrkulturelt samarbeid og booster langsiktig internasjonal suksess!

 

Se litt om innhold samt en rekke evalueringer her:

Marit Imeland Gjesme, CultureCatch® utvikler din kulturelle kompetanse gjennom prisvinnende, inspirerende og fakta-mettede kulturkurs og bruk av unike læringsverktøy, alt basert på en globalt anerkjent kulturmodell i bunnen. 

 

Høyst relevant for deg som har multikulturelle teams eller –prosjekter!

Eller har eiere, medarbeidere, markeder, partnere eller leverandører utenfor Skandinavia!

Kanskje til og med planer om oppkjøp i andre land? 

 

Den kryss-kulturelle treningen forebygger eller løser dine kulturelle utfordringer og bygger vinner-teams på tvers av geografiske og organisasjonsmessige kulturer.

Og for all del: Vi snakker ikke bare om utfordringer i samarbeid med kontakter fra fjerne kontinenter - dette er høyst gjeldende også innad i Norden, mellom svensker, dansker, finner og nordmenn - vi er slett ikke så like som mange tror, og mange skandinaviske team kan trenge litt humoristisk og oppklarende dra-hjelp!

 

 

Kryss-kulturell(e)

 

       foredrag, kurs og seminar av ulik varighet

       team-byggende workshops

       coaching og rådgivning

       "test" / profilering, "team kapital mapping"

 

gjennomført med stor suksess i 100+ kulturer, vil utvikle og styrke både

 

       kommunikasjon

       lederskap

       teams

       forhandlinger

       integrasjoner

       møter - og ikke minst

       bygging av tillit og relasjoner  

 

Og når disse tingene forbedres, akselererer resultatene!

 

 

Mål og spisskompetanse for CultureCatch er å sikre forståelse, effektivt samarbeid og resultater mellom nordiske land, men også spesielt i kontakten mellom vestlige kulturer og de ulike kulturer i Asia og i Midt-Østen. 

Ethvert internasjonalt selskap høster konkurransefordeler av kulturell smidighet og kompetanse.

Særlig viktig er dette når det gjelder å sikre suksess ved oppkjøp, integrasjoner og i den påfølgende utfordrende tiden.  Kulturell innsikt, landespesifikk kompetanse og manøvreringsevne kan simpelthen vise seg som den mest kritiske og avgjørende faktor for resultatene. 

 

Bistand og tjenester fra CultureCatch bygger på solid kompetanse og lang internasjonal erfaring fra et bredt spekter av selskaper fra ulike industrier og størrelser.

 

Sammen med deg skreddersyr vi den pakken som vil gi deg best støtte og utbytte i din konkrete situasjon – dette kan bestå av inspirerende foredrag, kurs om spesifikke land eller regioner, interaktive og team-byggende seminarer, faste innslag i lederutviklingsprogram, samt expat-, toppleder- og team coaching ved behov.

 

CultureCatch er også representert på "Talerlisten", her finner du referanser og foredragsforslag - kontakt gjerne Talerlisten for å høre mer!  talerlisten.no/profil/marit-imeland-gjesme 

 

 

Under ser du noen eksempler på kurs- og temaforedragstitler, kanskje passer disse, med skreddersydde innholdstilpasninger, for deg og ditt firma?

 

 • Kulturforskjeller, en hjørnestein i mangfold & inkludering
 • Navigering mellom kulturer – en kickstart
 • Kulturforskjeller – Mangfold, Misforståelser og Moro!
 • M&A – hvordan lykkes med Oppkjøp og Integrering
 • Flerkulturelt mangfold i teamet - snublesteiner og muligheter 
 • Inkluderende Ledelse i et flerkulturelt perspektiv - hjelp til å lykkes
 • Ut i verden? Expat-forberedelser for deres spesielle destinasjoner!
 • Tillit og Relasjoner - Ingen business uten! Hva bryter og hva bygger dette i ulike kulturer?

 

Uansett hvilken overskrift man velger, vil innholdet følge en rød tråd bl.a. innom disse punktene, og med eksempler og historier utfra de kulturene som er mest relevante for deg:

 

 • Hva er «kultur» og hvordan påvirker kulturelle forskjeller samarbeid?
 • En kikk på alle de ulike sidene av forretnings- og arbeidsliv hvor kultur er avgjørende for samarbeid og suksess
 • De største «Pains and pleasures», utfordringer og muligheter
 • Et navigasjonsverktøy: en modell som gir aha-opplevelser og praktisk støtte! De relative forskjellene mellom «oss og de andre»!
 • Konsekvenser av og verktøy for Kommunikasjon (f2f og remote), Ledelse, Prosjektarbeid, Teambuilding, Forhandlinger, Tillitsbygging, Møter etc.
 • Veien videre? Hva trenger du og hva slags hjelp fins?

 

 

 

 

 

 

Vil du høre litt om kulturforskjeller, og litt historier og eksempler fra jobben min?

Her er HR-pod-episoden for akkurat deg!

 

Link til episoden finner du her:

 

https://www.buzzsprout.com/1929646/14399159-116-viktig-kulturkunnskap-pa-arbeidsplassen-med-marit-imeland-gjesme

 


 

Evalueringer fra kurs og foredrag i Norge:

 

👉🏼  "Jeg var utrolig imponert og inspirert over kursdagen din. Du har en helt unik evne til å formidle kunnskapen du sitter på!"

Lisa Holum, Director HSSE, QA, Marine and Vetting OSM Ship Management Europe

 

👉🏼Tusen takk til Marit Imeland Gjesme og CultureCatch® for en interessant og tankevekkende seanse på vårt Årsmøte 2023!

Dette anbefales for alle virksomheter og organisasjoner som opererer på tvers av landegrenser!  - Utenlandsforum, Styret - 

 

👉🏼 Må ærlig si at det er de beste foredragsdagene jeg har vært på, og det er jeg ikke alene om å synes! Dsu holder det veldig interessant hele tiden og klarer å koble det mot praksis, sånn at vi virkelig forstår og husker det" Vibeke Buan, masterstudent Strategi, Ledelse og HR

 

👉🏼 "Tusen takk for en super team-dag på onsdag, Marit! Vi fikk veldig gode ribber av å jobbe med deg, og gjett om vi kommer til å jobbe videre med dette! Mette Husbyn, VP CMO Nykode Therapeutics

 

👉🏼 "Kan aldri huske å ha lært SÅ mye nyttig på to dager før! Alt var perfekt. Og du har veldig mye erfaringer som du lett delte med oss. Den positive energien din smittet over på hele gruppa. Fortsett med akkurat samme konsept og lidenskap, tusen takk for spennende og lærerike dager!"

Bjørn Stahel

 

👉🏼 “Tusen takk Marit, for at du ga oss en så sterkt inspirerende og motiverende keynote presentasjon på vår EU kick-off! 

Måten du knyttet sammen gamle eventyr med nåtidens utfordringer og hvordan dette er forbundet med vårt behov for agility i vanskelige tider var rett og slett "amazing". Du evnet å gi alle våre kolleger med deres ulike daglige utfordringer en forståelse for hva som er nødvendig og hvordan komme seg dit. Hvordan du delte dine personlige erfaringer ga et autentisk og solid inntrykk.  Igjen - tusen takk fra oss alle sammen!”

Kristin Nyberg, Photocure

 

👉🏼 "Marit holdt foredrag for hele organisasjonen vår på et off-site seminar, med målet om å styrke vår bevissthet på hvordan vi bedre kan bygge broer mellom våre kulturelle forskjeller og optimalisere team-resultatene våre. Hennes presentasjon var både akademisk spennende og samtidig krydret med livlig historiefortelling og hands-on erfaringer fra hennes kurs og arbeid med interessante firmaer og organisasjoner rundt i verden, Det var en stor inspirasjon for oss alle sammen og nå har vi en langt bedre forståelse for hva kulturelle forskjeller betyr samtidig som vi også har verktøy for å håndtere dem. Å arbeide på tvers av kulturer krever et kontinuerlig fokus, det er ikke en "tick-off øvelse" eller quick fix, så vi vil fortsette å benytte oss av ´Marits kompetanse i flere ulike settinger i firmaet fremover!" 

Kristine Bastøe, CEO Euronext Securities

 

👉🏼  "Jeg vil sterkt anbefale Marit Imeland Gjesme som foredragsholder. Hennes kunnskap, ferdigheter og evne til å formidle på en forståelig måte gjør henne til en eksepsjonell ressurs for enhver organisasjon som ønsker å utvikle en kultur preget av respekt, samarbeid og mangfold. Marit er en eksepsjonell foredragsholder, og hennes omfattende kunnskap og ekspertise på dette feltet var imponerende. Hennes evne til å belyse betydningen av selvinnsikt og kunnskap om ulike kulturer var verdifullt. Vi fikk vi en grundig forståelse av de ulike kulturelle forskjellene som eksisterer, og en økt bevissthet om hvordan andre ser på vår norske kultur. Det er tydelig at hun har dyp og stødig kompetanse på området og jeg likte spesielt godt fokuset på det å skape en atmosfære der alle føler seg hørt og respektert, uavhengig av kulturell bakgrunn. Marit inspirerte oss til å forbedre vår lytteferdigheter og fremme effektiv kommunikasjon på tvers av kulturelle grenser."

Elizabeth Bowen, National Oilwell Varco

  

Fra forelesningsdager i master Organisasjon og Ledelse ved Universitetet SørØst:

👉🏼 "For en glede det har vært å få lære så mye av deg! Tusen takk Marit, du er så inspirerende!" (Lijana, Universitetet SørØst)

👉🏼  "Tusen takk for to veldig motiverende og lærerike dager. Din måte å lære bort på og din energi er helt unik 🌟" (Aida, siviløkonom)

👉🏼  "Du er en rå og dyktig dame - tusen takk for to veldig lærerike dager! "(Arooj, masterstudent Org. & Ledelse)

👉🏼 "Setter så pris på din evne til å presentere å en forståelig og engasjerende måte. Din lidenskap og dedikasjon gjør virkelig en forskjell!"

       (Meimona, billing controller og MBA-student)

👉🏼 "Marit ga oss kompetanse og redskaper for hvordan man best mulig kan lede flerkulturelle team og organisasjoner. Jeg kan nesten ikke vente med å bruke denne kunnskapen aktivt,-  fra det øyeblikket jeg starter i min første fulltidsjobb!  (Lars Olav, siviløkonom, Org / Ledelse)

 

👉🏼 "Marit holdt et veldig inspirerende foredrag på vår internasjonale firmasamling, om "utfordringer og muligheter ved å være en multikulturell organisasjon". Hun er en strålende kommunikator med masse kompetanse på områdene kommunikasjon, kulturer og mennesker - hun har evnen til å se inn bak de ansattes og arbeidsplassens behov, og minnet oss om betydningen av å være åpne mot hverandre uten forutinntatte holdninger. Det var helt topp å lytte til henne!"

Vibeke Morthaug, HR-direktør Nord Pool

 

👉🏼 «For ei dame! Marit drar oss med på en reise gjennom ulike kulturer hvor hun også bruker egne erfaringer til å belyse hva som skjer når ulike kulturer møtes, og hvordan vi kan dra nytte av dette i vår hverdag med salg. Et meget interessant og nyttig kurs som kan benyttes innenfor business og salg spesifikt, men også overføres til så mange andre områder av livet.
Anbefales på det varmeste!»
Pål Håkon, Klinger-Westad / Westad Industrier

 

👉🏼 "Kjempebra foredrag, spennende og viktig tema!"  Cecilie Krefting, Euronext Securities

👉🏼 «Jeg syns disse kursdagene har vært veldig bra, og jeg har lært masse nyttig som jeg vil ta med meg videre. Av Marit har jeg lært ting om kulturforskjeller mellom land og innad i grupper som jeg kan bruke, både for å bli en bedre selger, og for å bli en bedre samarbeidspartner i teamet vårt!» Kjetil Altern

👉🏼 «Tusen takk for dagen i går, det ble en meget vellykket og begivenhetsrik avslutning på kurset vårt, noe vi alle var skjønt enige om. Til slutt vil jeg bare takke deg nok en gang for et supert og lærerikt kurs, Marit🌹Adrian Olsen, Senior Project Manager, Kongsberg Maritime AS

 

👉🏼 "Dette var helt UTROLIG bra, altså! Gleder meg til å komme hjem og fortelle kona!"  Stian, salgsleder

 


 

 

 

 

 

 

Er lederutviklingen du driver, eller deltar på, innholdsmessig egnet til å få dere til å kunne lede og motivere i et internasjonalt arbeidsliv? 

 

Kontakt meg gjerne for å diskutere hvordan du kan trene dine ledere til å utvikle større kulturell mangfoldskompetanse og dermed bedre lede og motivere sine flerkulturelle teams! 

 

"Ledelse i et internasjonalt arbeidsliv"
https://lnkd.in/d6KRK4Qb